Pakvieskite Angliją į savo namus – gardžios idėjos jūsų pietums

2016- 13- 03
Raminta Anglu24.lt

FOOD

Ir vėl pabudote su mintimi, kad nebežinote, ką pasigaminti pietums ar vakarienei?  Yra puiki išeitis, kuri tikrai padės išspręsti šią problemą – tereikia pasižvalgyti po užsienio šalių virtuvių lobynus. Viena iš tų šalių, kuri tikrai turi, ką pasiūlyti, yra Dž. Britanija. Tačiau įdomiausia, kad labai daug kalbama apie tai, kokie yra šios šalies karštieji patiekalai, užkandžiai ar desertai, tačiau retai užsimenama apie tai, kaip juos pasigaminti. Atrinkome keletą labai gardžių šios šalies virtuvės paslapčių, kurios tikrai tiks tiek vėlyviems jūsų pusryčiams, tiek vakarienei geriausių draugų apsuptyje. 

Žiedinių kopūstų salotos su geltona paprika bei 2 rūšių sūriais

Reikės:

  • 300 g žiedinio kopūsto;
  • 1 geltonos paprikos;
  • arbatinio š. rozmarinų;
  • arbatinio š. petražolių;
  • arbatinio š. laiškinių svogūnų;
  • arbatinio š. čiobrelių;
  • 100 g Mocarelos;
  • 50 g. Parmezano;
  • 2 šaukštų majonezo;
  • druskos bei pipirų.

Kopūstą, papriką, žalumynus supjaustykite, sūrius sutarkuokite. Visus komponentus sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska bei pipirais.

 

Vištiena su abrikosais

Reikės:

  • kilogramo vištienos filė;
  • 300 g abrikosų;
  • vištienos sultinio kubelio;
  • 100 g cukraus;
  • 2 šaukštų obuolių acto;
  • svogūno;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • stiklinės vandens;
  • žiupsnelio čiobrelių, cinamono bei rozmarinų,
  • 2 šaukštų Tabasco padažo.

Abrikosus, cukrų bei obuolių actą sumaišykite. Vištieną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, keptuvėje ištirpinkite alyvuogių aliejų su šaukštu sviesto. Vištienos gabaliukus kepkite, kol apskrus, o likusiame svieste pakepinkite gabaliukais pjaustytą svogūną, baigus jam kepti, supilkite ištirpintą sultinį. Sudėkite prieskonius, padažą, vištienos gabaliukus, abrikosus ir išmaišykite.

 

Gardusis medaus ir ananasų pudingas

Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • gabaliuko imbiero;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 100 g miltų.

Uogienei:

  • 100 g sviesto;
  • 100 g grietinės;
  • 30 g rudojo cukraus;
  • gabaliuko imbiero
  • 2 šauktų citrinos sulčių;
  • 200 g ananasų;
  • citrinos žievelės.

Grietinę sumaišykite su cukrumi bei sviestu, sudėkite kiaušinius, medų, smulkintą imbierą, miltus bei plakite iki standžios masės. Sudėkite į kepimo formą išteptą sviestu, pašaukite į orkaitė. Įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite 25 – 30 minučių. Uogienę šiam desertui paruošite ištirpinę sviestą, supylę cukrų. Maišykite, kol pastarasis ištirps, o po to – sudėkite ananasus, imbierą, citrinos žievelę, supilkite sultis bei patroškinkite 10 minučių. Pudingas patiekiamas su uogiene.

Skanaus! :)

motion_banner_anglu24

Nėra komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *